zuinig koken

zuinig koken

ook met koken kun je bezuinigen. kook je al met een deksel op de pan. daardoor bijft de warmte beter in de pan en is het eerder gaar. denk daarbij aan je aardappelen en groente. en eet je wel eens groente uit een pot, zoals boontjes of doperwten en wortelen. draai de deksel open van de pot en haal het vocht eruit. doe dan de groente bij de aardappels in als de aardappels bijna gaar zijn. dat scheeld je namelijk weer een gaspit te gebruiken. en de groente is snel warm, omdat het niet eerst gaar hoeft te worden. giet daarna de aardappels en de groente af met je deksel die er toch al op zit in plaats van een vergiet. een vergiet neemt nammelijk ook weer meer plaats in de vaatwasser dan een deksel, en dat scheelt weer ruimte.

draai het gas uit als de macaroni of rijst zo goed als gaar is. het water blijft nog wel even heet, en je macaroni of rijs gaart daardoor nog steeds door. of moet je even wachten op een familielid terweil je eten al klaar, gebruik dan een warmhoudplaat met theelichtjes en niet een op stroom natuurlijk.

heb je wel eens een kliekjes dag. als je teveel hebt gekookt, en vind het zonde om weg te gooien, gebruik dan kleine bakjes om het in te doen en stop het in de diepvries. kijk wel even van tevoren of het eten wel bestemt is om op te warmen. of de jus die je maakt met het vlees bakken kan ook de diepvries in als je het de volgende dag niet gebruikt.

wil je eten opwarmen, kies dan voor een magnetron. dat is goedkoper dan op het gastel en scheelt weer een extra pan schoon te maken.

 

Doorzoek de website

© 2013 Alle rechten voorbehouden.